Gáspár Zoé kutatási asszisztensként segít be a 21 Kutatóközpont projektjeibe, azon belül is főleg a nemzetközi projektek és a különböző hazai és nemzetközi pályázatok elkészítésébe. Korábban gyakornokként főleg jogi területen dolgozott, a magyar aktuálpolitikai és társadalmi trendek iránti érdeklődése miatt csatlakozott kutatóközpontunkhoz.

Politológia, Pszichológia, Jog és Közgazdaságtan (PPLE) szakon végezte az alapdiplomáját az Amszterdami Egyetemen, ahol szakdolgozata a tisztességes eljáráshoz való jog és a mesterséges intelligencia ellentmondásait kutatta, illetve politikai javaslatokat kínált a technológia további uniós szabályozására. Egyetemi évei alatt az amszterdami interjúplatform tagjaként több újságírót, professzort és közgazdászt is meginterjúvolt, annak érdekében, hogy segítsen diákoknak áthidalni a szakadékot a tudományos és a gazdasági és politikai valóság világa között. Jelenleg Nemzetközi Közjogi mesterképzését végzi az Utrecht-i Egyetem jogi szakán, konfliktusok és nemzetközi biztonság specializációval.

Főbb kutatási területei közé tartoznak az emberi jogok, a közpolitika, és a nemzetközi és Uniós jog pozitív és normatív háttere, illetve kvantitatív és kvalitatív kutatásokban is van tapasztalata.

Szabadidejében az Utrecht Journal of International and European Law vezető szerkesztőjeként tevékenykedik, ahol tudományos jogi cikkeket értékel, valamint a szakterület különböző szakértőivel konzultál. Ezen kívül több évig fitnesz táncolt, és azóta is több sport rajongója.