Lovász Dorottya politológus, alap és mester diplomáját is az ELTE ÁJK-n szerezte. Egyetemi évei alatt a Társadalomelméleti Szakkollégium tagja volt, részt vett több az MTA PTI-ben szerveződő kutatásban, mellette TDK-n és OTDK-n is szerepelt. Mesterképzése alatt grafikusvégzettséget szerzett és elvégezte az ELTE IK Kiegészítő informatikai képzését, ahol programozni tanult.

Fő kutatási területei közé tartozik a politikai kommunikáció, kulturális relativizmus, az adatbányászat és a science fiction világok politikai szempontok szerint történő elemzése. Utóbbi témából volt alkalma TEDx beszédet is tartani.

A 21 Kutatóközpontnál nem kizárólag elemzői munkakörben, hanem grafikusi, rendezvényfotós és projektmenedzseri minőségben is dolgozik, illetve a social media és egyéb online felületek kezelésért felel.

Szabadidejében a Polémia Intézet Egyesület elnökeként tevékenykedik és fiatalok számára készít politikai oktató anyagokat, podcastokat, videókat. Ezen kívül portré és esküvőfotósként, illusztrátorként tevékenykedik. Érdekli a költészet, több verse is megjelent már antológiákban.