Bajnay Orsolya jelenleg az ELTE szociológia mesterszakján folytatja tanulmányait, korábban a BCE-n végzett alapszakot közgazdászként, illetve a lisszaboni ISCTE egyetemen hallgatott ösztöndíjasként kortárs társadalmi egyenlőtlenségek és antropológia kurzusokat.

Főbb kutatási területei közé tartoznak a társadalmi egyenlőtlenségek, azon belül is az érdekli, hogy a globalitás hogyan hat a nemi egyenlőtlenségekre, illetve, hogy a nemi sztereotípiák és nemiszerep elvárások meglétét milyen tényezők befolyásolják. Szakdolgozatában survey kísérleti módszertannal vizsgálta a játékokról szóló reklámok hatására kialakuló nemi sztereotípiákat első osztályos gyermekek körében. TDK dolgozatot írt a nők munkaerőpiaci szerepvállalásával kapcsolatos attitűdöket befolyásoló tényezőkről. További érdeklődési területe a digitális szociológia és a közösségi média megjelenése a szociológiai kutatásokban.

2016 óta a Széchenyi István Szakkollégium tagja, ahol társadalomtudományi témájú kurzusokon vesz részt, közösségszervezői szerepet vállal és jelenleg falukutatással foglalkozik. A 21 Kutatóközpontnál elemző gyakornokként dolgozik, kvantitatív és kvalitatív módszertannal is foglalkozik. Vegetáriánus és feminista, szabadidejében alternatív könnyűzenei koncertekre jár, spanyolul tanul.